MATKA HAAHUILUATässä kolmen kipeän aftan, nukkumattomien öiden ja muutaman finnin kanssa matkalaukun pakkaaminen ei oikeastaan tunnu enää miltään. Kaikki matkastressi on ainakin osittain purkautunut saatuani autonvuokrausepisodin melkein päätökseen.

Kaikkihan lähti siis siitä, että saatiin kutsu sukulaisemme häihin Irlantiin. Ostin lentoliput perheelleni juuri ja juuri ajoissa. Tai voiko sanoa ajoissa, kun seuraavana päivänä kyseinen lento oli loppuun myyty ja ostin viidestä vapaasta paikasta neljä. Noh, kerkesimpäs.

Hieman passiivisen matkaseurueen kanssa matkan suunnitellu koitui ajoittain ärhentelyksi. Viimeinen totaalinen mielenterveyden menetys tapahtui kun yritin selventää, että auton vuokraaminen Dublinista on lähes mahdotonta ilman luottokorttia, ja tätähän ei kuskiltamme löytynyt. Oletin, että tälläinen olisi mutta olettaa ei nähtävästi ikinä kannata. Kannattiko sen tilaaminen viikkoa ennen matkaa? En tiedä.

Olemme lähdössä keskiviikon ja torstain välisenä yönä Dubliin ja sain kun sainkin vuokrattua meille auton ilman luottokorttia. Auto on lähes välttämätön mikäli haluaa matkustaa Irlannissa. Toki jos on menossa vierailemaan esimerkiksi vain ja ainoastaan Dubliniin, sitä tuskin tarvitsee. Me lennetään Dubliniin ja matkataan siitä autolla Irlannin läpi Galwayhin. Siitä matkamme jatkuu vielä Congiin. Congista matkataan vielä häiden jatkoille Castlebariin.

Kaiken tämän ylimääräisen säädön jälkeen mieli on hyvin odottava. Täytyy myöntää, etten ollut ennen tätä kutsua edes oikein kartalla missä Irlanti sijaitsee. Jossain siinä Englannin vieressä.. Ja minulle tuli suurena yllätyksenä kuinka pieni maa Irlanti onkaan. Odotan kuintenkin matkalta paljon maaseutumatkailua, rentoutumista, juhlaa ja tunnelmallisia häitä. Kivaa nähdä sukulaisia pitkästä aikaa.

Ollaan Irlannissa 5 päivää ja Suomessa takaisin tiistain puolella. Yritän muistaa kirjoittaa matkan aikana tänne blogiin ajankohtaisia kuulumisia. Mulla jatkuu reissun jälkeen vielä viikon kesäloma, ja ai että mä nautin! Puoleentoista vuoteen mulla ei ole ollut lomaa. 

POKS, SLURPS, STUFF!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti